Leuke bezoekjes voor mensen met dementie

Plezierig op bezoek komen bij iemand met dementie… niet altijd een evidentie.

Het is niet altijd makkelijk om op bezoek te komen bij iemand met dementie. Als het lastig wordt om een goed gesprek te voeren bijvoorbeeld, kan een bezoek soms moeizaam verlopen. Misschien weet je niet altijd hoe je de tijd kan vullen en voelt u zich ongemakkelijk daardoor. Daarom willen we graag vanuit Ter Engelen een bijdrage leveren om de bezoeken nog aangenamer te maken. We reiken dan ook graag enkele kapstokken aan om samen met jouw familielid herinneringen op te halen.

Aan de inkom vinden jullie voortaan steeds een mand met enkele triggers en een korte vragenlijst omtrent een bepaald thema. Soms zal er een mand gevuld zijn met heel wat voorwerpen, andere momenten zal dit beperkt zijn tot enkele afbeeldingen of woordpuzzels. Neem dit gerust mee naar de kamer als je bij iemand op bezoek komt. Op die manier kunnen jullie samen teruggaan in de tijd en herinneringen opwekken die bij de bewoners zorgen voor herkenning en aansluiten bij hun belevingswereld. Praten over hun jeugdige jaren, dat is wat mensen met dementie fijn vinden.

Na het bezoek graag de mand terugbrengen zodat ook de andere bezoekers er gebruik kunnen van maken.

Momenteel nemen we jullie heel graag mee naar ‘De snoepwinkel van weleer’. Via een korte vragenlijst, enkele leuke puzzels, smakelijke weetjes en enkele zoete triggers hopen we dat jullie kunnen terugblikken op een aangenaam bezoek dat smaakt naar meer.